Emlak Haberleri

Konut Yatırımı Tercihlerinde Çevre ve Konumun etkisi nedir?

Konut Yatırımı Tercihlerinde Çevre ve Konumun etkisi nedir?

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Konut Yatırımı Tercihlerinde Çevre ve Konumun etkisine vurgu yaptı. Göller, eve yatırım yapacak yatırımcılar için o mülkün kira çarpanına da dikkat çekti.

Konut Yatırımı Tercihlerinde Çevre ve Konum

Haus İstanbul Gayrimenkul kurucusu Sercan Göller, yaptığı açıklamada Konut Yatırımı Tercihlerinde Çevre ve Konumun etkisine vurgu yaptı. Ev yatırımı yapacak yatırımcılar için o mülkün konumu, çevresindeki yatırımlar ve mülkün özelliklerinin büyük önem arz ettiğini belirten Göller, kira çarpanının da büyük bir önem arz ettiğini belirtti. Göller’e göre mülkün şehir merkezine yakınlığı alım kararında oldukça etkili.

Konut yatırımında ilk sırada dikkat etmemiz gereken konunun, mülkün bulunduğu konum olduğunu vurgulayan Göller, evin şehir merkezine yakınlığının büyük önem arz ettiğini ifade etti. Göller’e göre bunun başlıca nedenleri arasında, büyük şirketlerin genel merkezlerinin şehir merkezinde konumlanması geliyor. Haliyle trafik sorununan ötürü şirket çalışanları da merkez civarındaki bölgelerde yaşamayı tercih ediyor.

Konut Yatırımı Tercihlerinde Ulaşım Ağlarına yakınlık

Göller’e göre bir diğer önemli nokta ise konutun ulaşım ağlarına olan yakınlığı. Evin metro, metrobüs, dolmuş gibi toplu taşıma ağlarına yakın oluşu, yapacağınız yatırımın geri dönüşünde büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Taşınmazın özellikleri

Yatırımda dikkat edilmesi gereken diğer önemli konunun mülkün özellikleri olduğunu belirten Göller, konu ile ilgili şunları ekledi; ​“Konut yatırımı yaparken bir diğer dikkat etmeniz gereken nokta ise, mülkün sahip olduğu özelliklerdir. İçinde bulunduğumuz dönemde çoğu kiracının taşınmasına sebep olan, konuttaki bazı önemli noktalar şunlardır;

  • Müstakil Otopark,
  • Asansör,
  • Ara katta oluşu,
  • Güney cephe,
  • Güneş ışığı alması,
  • Bağımsız mutfak,
  • Geniş balkon.

Kira Çarpanı

Göller’in vurgu yaptığı en önemli husus Kira Çarpanı. Yani mülke ödediğimiz tutarın geri dönüş yılı. Yapacağımız konut yatırımında o taşınmazın kendini kaç yılda amorti ettiğini hesaplamak, öncelik vermemiz gereken en önemli konulardan biri. Bunu bir örnekle ifade eden Göller;

10 yıl önce 250.000 TL’ye bir daire aldınız diyelim. İlk aldığınızda aylık kira getirisi 1.000 TL ise, gayrimenkul bedelini bu kiraya bölmek suretiyle; 250 ay buluruz. Buradan da yıla çevirdiğimizde bu yatırımın kira çarpanı 20,8 yıl çıkar. Yani bu yatırımın amortizasyon süresi yaklaşık 21 yıl olmuş oluyor. Bu değer ne kadar düşükse o yatırım o oranda karlıdır. Bu Kira Çarpanı o semt için açıklanan istatistiki değerden küçük olmalı.

Haus İstanbul

10 yıllık Gayrimenkul Sektörü tecrübesi ile Sercan Göller, Kadıköy/Fenerbahçe bölgesinde kendi firması olan Haus İstanbul çatısı altında hizmet vermektedir.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

#mithatgüney / @mithatgny
www.mithatguney.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ