Emlak Haberleri

Bakanlık tarafından 499 Muhtelif Arsa, Online Satışa sunulacak!

Bakanlık tarafından 499 Muhtelif Arsa, Online Satışa sunulacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 40 ilde 499 muhtelif arsa online olarak açık artırma ile satışa sunulacak.

40 ilde 499 muhtelif arsa online olarak açık artırma ile satışa sunulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, 40 ilde 499 muhtelif arsa online olarak açık artırma ile satışa sunulacak. İstanbul’da satışa sunulan arsalardan bazıları dronla görüntülendi.

Bakanlık, muhtelif nitelikte arsa satışı sayesinde vatandaşa hem yatırım fırsatı hem de kendi konutunu inşa etme fırsatı sunuyor. Alınan bilgiye göre açık artırma usulü Online Arsa Satışı şu esaslar üzerinden gerçekleşecek;

  • Açık artırma 21-22 Eylül 2022 günleri saat 10.30’da yapılacak
  • Ödemede ise arsalar yüzde 25 peşin,
  • yıllık yüzde 9 vade farkı,
  • 24 ay vade,
  • KDV muafiyeti
  • Tapu harcından muafiyet.

Arsaların yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade imkanıyla satışa sunulması büyük bir imkan. Öte yandan tapu ve KDV masrafından muaf olması da yatırımcıya kolaylık sağlıyor. Bunun yanında yıllık yüzde 9 fark ile online satış, yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından online satışa sunulan muhtelif arsalar şu 40 ilde yer alıyor;

Yatırım için sunulan arsalar Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van, Zonguldak.

“Bu güzel fırsatı vatandaşın değerlendireceğini düşünüyorum.”

Gayrimenkul Danışmanı Abdullah Sönmez, “Güzel bir fırsat, vatandaşın bunu değerlendireceğini düşünüyorum. Uzun zamandır ülkemizde konut arzında eksiklik ve sorun vardı. Vatandaşlarda kendi arsalarında inşaat yapma fırsatı bulacak. Özellikle yüzde 25 peşinatla yıllık yüzde 9 farkla 24 ay vadeli şekilde veriyor. Tapu harcı yok. KDV’den muaf kesinlikle avantajlı gözüküyor.

Bütün yatırımcılar bunu takip edecektir. Özellikle evi olmayan, ev yapacaklar bu fırsatı değerlendirebilirler. Toplam 40 şehirde uygulanıyor. Ankara’da 400 bin Türk lirasından başlıyor. Her şehrin rayicine göre rakamlar değişiyor. Özellikle yıllık artış yüzde 9, bu çok önemli. Enflasyonun yüzde 80’lerde olduğu bir zamanda yıllık yüzde 9 artışla arsa almak ve 24 ay taksitle almak KDV’den ve tapu harcından muaf olması buna çok fazla ilgi olacaktır. İnternet üzerinden istediği yerden bağlanabilecek. Vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmamalı. Bu zamanda kolay bir ev yapma veya ev alma şansı. Biz de yatırımcılar olarak değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Tapuda üç boyutlu teknoloji dönemi başlıyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü de açtığı stantla vatandaşlara hizmetlerini anlatıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapuda üç boyutlu teknoloji dönemi başlatıyor. Artık vatandaşlar, ilgilendikleri gayrimenkul ile ilgili soruların cevabını 3 boyutlu “artırılmış gerçeklik” projesi sayesinde alacaklar. 

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından 40 ilde 499 arsa fırsatı (iha.com.tr)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, konutpiyasasi.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

Yazımız, ofisprojeleri.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ