Emlak Haberleri

Gayrimenkulde En Çok Değerlenen İl ve İlçeler

Gayrimenkulde En Çok Değerlenen İl ve İlçeler

Mart 2021 Emlak Endeksi verileri incelendiğinde, gayrimenkul satış fiyatları sıralandığında geçen ay en çok artan satış fiyatlarıyla dikkat çeken 10 şehirden 9’unun denize kıyısı olan iller olmasıydı.

Hürriyet Emlak tarafından açıklanan 2021 yılı Mart Emlak Endeksi verilene göre son bir ay içinde konut satışlarında ortalama metrekare fiyatına göre en çok artış gösterdiği iller yüzde 11 ile Zonguldak, yüzde 6 ile Hatay ve Adana, yüzde 5 ile Gaziantep ve Çanakkale olarak sıralandı.

Yatırımcısına En Çok Kazandıran İller

Son 1 ay içerisinde en çok değer kazanan iller sırasıyla Antalya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa oldu. Denize kenarı olan iller bu listede dikkat çekiyor.

En Çok Kazandıran İlçeler

İlçerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketlilik de emlak fiyatlarındaki yükseliş ile doğru orantılı bir hareket izliyor. İlçeler için de emlak endeks verileri incelendiğinde yatırımcısına en çok kazandıran ilçelerin en üstünde yüzde 9 ile 13 arası artışlarla İstanbul’un Üsküdar, Beykoz ve Bağcılar ilçeleriyle, Antalya’nın Kemer, Balıkesir’in Burhaniye ilçeleri yer aldı.

İllere Göre İlçelerdeki Artışlar

İstanbul içerisinde konut piyasasındaki artış ilçelere de yansıdı, yüzde 6 ile 13 arasında yükseliğin yaşandığı ilçeler Üsküdar, Beykoz, Bağcılar, Ataşehir ve Esenyurt olarak kayıt edildi.

Ankara içerisinde ise il genelinde yatırımcılar karlı çıktı. Yatırımcıları kar sağlıyorken, artış sağlayan ilçeler ise Polatlı, Gölbaşı, Çankaya, Mamak ve Pursaklar olarak kayıtlara geçti

İzmir genelinde ise konut satışları konumunu korumaya devam ederken bununla birlikte artış gösteren ilçeler Çeşme, Foça, Menderes, Narlıdere ve Dikili olmak üzere kayıt edildi.

Antalya’da ise yükseliş özellikle Kemer ilçesinde dikkat çeken bir yükseliş gösterdi ve yüzde 10 artış ile kayıtlara geçti. Kemer’i yüzde 1-4 arası artışlarla Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Alanya takip etti.

Bursa ilindeki artışlar ise yüzde 1-5 arasındaki Orhangazi, Mudanya, Nilüfer ve Yıldırım olarak kayıt edildi, Osmangazi ilçesinde yüzde 0.18 değerinde bir düşüş olduğu gözlemlendi.

Genel Müdür: Fiyat Artışları Devam Edecek!

Emlak endeks değerleri hakkında yorum yapan Hürriyet Emlak Eş Genel Müdürü Zeynep Tandoğan, “Hürriyet Emlak Mart Endeksi’ne baktığımızda, satılık konutlarda bir aylık verilerde deniz kenarı olan iller ağırlıkla başı çekiyor. Geçtiğimiz yılın haziran ve temmuz aylarında denize kıyısı olan illerdeki satılık konutlar son 5 yılın en yüksek arama hacmine ulaşmıştı. 2021 yılında da bu ilginin devam ettiğini görüyoruz.

Tatil döneminin yaklaşmasıyla birlikte bu bölgelere olan talep de artışa geçecek. Talep beraberinde fiyat artışlarını da getiriyor. Pandeminin de etkisiyle bu trendin devam edeceğini, özellikle yaz döneminde fiyatlarda yine artışların süreceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla özellikle yazlık almak isteyen tüketicilere çok beklemeden harekete geçmelerini öneriyoruz.” dedi.

Kaynak; Satılık Konutta Deniz Kenarı Değerleniyor (hurriyetemlak.com)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ