Emlak Haberleri

İnanlar İnşaat mağdurları için TMSF’den güzel haber var

İnanlar İnşaat mağdurları için TMSF’den güzel haber var

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) İnanlar İnşaat mağdurları için sevindirici haber geldi. TMSF’nin kayyım olarak atandığı İnanlar İnşaat’a ait 144 gayrimenkul paket halinde satılarak, gelir ile tapular üzerindeki ipotek ve hacizler kaldırılacak.

144 gayrimenkul, İnanlar mağdurlarını güldürecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) İnanlar İnşaat mağdurları için sevindirici haber geldi. TMSF’nin kayyım olarak atandığı İnanlar İnşaat’a ait 144 gayrimenkul paket halinde satılarak, gelir ile tapular üzerindeki ipotek ve hacizler kaldırılacak. Geçmişte sektörün başarılı konut üretici markaları arasında yer alan İnanlar İnşaat’ın bankalara olan borçları sebebiyle, ev alan müşterileri tapularını alamayarak mağdur olmuştu.

Dünya Gazetesi muhabirlerinden Leyla İlhan’ın haberine göre TMSF’den İnanlar İnşaat mağdurları için sevindirici haber geldi. Sayıları 500 ile 600 arasında değişen mağdurun bulunduğu belirtilirken, TMSF çözüm için İnanlar İnşaat’a ait 144 gayrimenkulün satışını gerçekleştirecek. Paket halinde satılacak olan gayrimenkullerden elde edilecek gelir, tapu mağduru vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki ipotek ve hacizlerin kaldırılmasında kullanılacak.

144 gayrimenkul portföy paket olarak satılacak

İhale ile satılacak olan İnanlar İnşaat’a ait villa, daire, işyeri, tarla ve arsadan oluşan gayrimenkuller portföy paket olarak satılacak. 144 gayrimenkulden oluşan paketteki taşınmazlara tek tek teklif verilemeyecek. İhale 5 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek. İhaleye büyük fonların ve inşaat şirketlerinin özellikle ilgi göstermesi bekleniyor. “144 Gayrimenkul Ticari ve İktisadi Bütünlük” adıyla yapılacak ihalede 22 villa, 79 daire, 23 iş yeri, 18 tarla ve 2 yurt binası toplu olarak satılacak. Satışta yer alacak gayrimenkuller İnanlar İnşaat’ın bugüne kadar Sarıyer, Şişli, Büyükada, Çekmeköy, Halkalı ve Esenyurt‘ta hayata geçirdiği projelerde yer alıyor.

İhale geliri ile bankalara olan borçlar kapatılacak

İhale ile elde edilecek gelir, şirketin bankalara olan borcunun kapatılmasında kullanılacak. Bu sayede tapu mağdurlarının gayrimenkulleri üzerinde yer alan ipotek ve hacizlerin kaldırılması sağlanacak. Bankalara olan borçların kapatılmasından sonra kalacak olan bedel ise tapular üzerinde haczi bulunan taşeron, tedarikçi, işçi alacakları, kamu ve diğer alacakların borçlarının ödenmesinde kullanılacak. Eksik tutar kalması durumunda ise tapusunu alamamış olan vatandaşların yapacağı ek ödemeler ile karşılanarak tüm mağduriyetlerin giderilmesinin yolu açacağı belirtildi.

Sene başında Uğur İnşaat’ta benzer bir uygulama ile mağduriyetler giderilmişti

Benzer bir uygulama bu sene başında Gaziantepli Uğur İnşaat mağdurları için uygulanmıştı. TMSF kayyımlığına devredilen Uğur İnşaat’ta borçlar sebebiyle devredilemeyen taşınmazlar üzerindeki haciz ve ipotekler varılan mutabakatlar ile kaldırılmıştı. Banka ve finans kurumları ile yapılan görüşmelerde, teminat değerlerine göre garameten hesaplanan ve 250 milyon TL anapara borç tutarının yaklaşık yüzde 40’ına tekabül edecek şekilde mutabakata sağlandı. Bankalara olan borcun değerleme çalışmaları ile elde edilen rakamlarına göre oranlanarak pay edilen tutarı 693 konut sahibinin ödemesi ile taşınmazlar üzerinde yer alan haciz ve ipoteklerin ödeme yapanlar yönünden fekki sağlanmıştı. Geriye kalan 168 konut sahibi ise ödeme yapmayarak çalışmaya katılmadı.

Toplam 20 arsanın 16’sı İstanbul’da yer alıyor

5 Temmuz’da düzenlenecek olan ihalede 20 adet arsa yer alırken, bu arsaların 16’sı İstanbul sınırları içerisinde yer alıyor. Arsaların 6’sı Sarıyer’de, 6’sı Sancaktepe’de, 1’i Beyoğlu’nda, 1’i Büyükçekmece’de, 1’i Zeytinburnu’nda ve 1’i de Çatalca’da yer alıyor. Diğer illerde yer alan arsaların ise 2’si Kocaeli’de, 1’i Diyarbakır’da ve 1’i de Van’da yer alıyor.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

İnşaat Mühendisliği | Betonarme Bağ Kirişi | Briket Duvar Örme – YouTube

Kaynak; 144 gayrimenkul, İnanlar mağdurlarını güldürecek (dunya.com)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Yazımız, konutpiyasasi.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

Bu yazı, ofisprojeleri.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ