Emlak Haberleri

Rusların Antalya’da kiralık konut talebi dört kat arttı!

Rusların Antalya’da kiralık konut talebi son dönemde yaklaşık dört kat arttı. Bu yüzden Antalya’da ev kiraları da 3 kat fırladı.

Rusların kiralık konutlara talebi kiraları 3 katına çıkardı!

Ülkemizde Rusya vatandaşlarının sıklıkla tercih ettiği lokasyonlardan olan Antalya’da kiralık konut fiyatları tavan yaptı. Rusya’nın Ukrayna’da askeri operasyonunun başlaması ile birlikte Rusların ülkemize olan talepleri arttı. Özellikle Antalya ve Alanya’da artan ciddi talep ile birlikte kiralar 3 katına çıktı.

Ülkemizin güney kesimlerinden Antalya ve Alanya’da Rusların kiralık konut taleplerinde dört kat bir artış yaşandı. Bu artış kira fiyatlarına yansıdı. Kısa sürede kira fiyatlarının 3 kat artış gösterdiği gözlemlendi. Rusların Türk sahillerine olan ilgisi ile birlikte popüler kentlerdeki kiraların 2-3 kat artış gösterdiği belirtildi.

Rusya medyası ve emlak şirketlerinin verilerine göre bu artışın Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim ile birlikte son dönemde yaklaşık dört kat arttığı gözlemlendi.

Konut kira fiyatları uçuşa geçti!

Fiyatlardaki aşırı artış dikkat çekerken, operasyonlardan önce 200 ile 600 dolar arasında değişen konut kiralarının, günümüz itibariyle 2,5-3 katına çıktığı belirtiliyor. Just Real Prime Broker şirketi tarafından verilen bilgilere göre Antalya ve Alanya harici illerde de artışlar yaşandı. İstanbul, İzmir, Bodrum ve Fethiye’de yer alan stüdyo dairelerin kiraları 2-3 kat artış göstererek, aylık 1000 ile 1500 dolar seviyelerine geldi.

Konut kiralarındaki artışın yanı sıra arz sıkıntısının da yaşandığı belirtiliyor. Kiralık daire bulmanın zorlaştığı ve bunun sonucunda bazı ev sahiplerinin bu durumda altı aylık peşin ödeme talep ettikleri de verilen bilgiler arasında.

Ermenistan ve Gürcistan’da da durum aynı

Rusya vatandaşları tarafından tercih edilen Ermenistan ve Gürcistan’da da konut kiralarında artış yaşandığına dikkat çekildi. Son dönemlerde 1.5 kat artış yaşandığı belirtilirken, Tiflis’te en düşük kiraların Şubat ayına göre yüzde 30-50 arası artışla 450-500 dolar seviyelerine çıktığı belirtiliyor.

İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Dünya genelindeki İnşaat Projeleri, Şantiye Görüntüleri, Gayrimenkul Sektörü ve Profesyonel Proje Yönetimi ile ilgili videoları İnşaat Mühendisi Mithat GÜNEY, PMP YouTube kanalında bulabilirsiniz.

Mithat GÜNEY, PMP YouTube Kanalı

Kaynak; “Ruslar akın etti, Türk sahillerinde ev kiraları 3 katına kadar fırladı” (turkrus.com)

Düzenleyen; İnş. Müh. Mithat GÜNEY, PMP

Bu yazı, konutpiyasasi.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

Bu yazı, ofisprojeleri.com internet sayfasında da tarafımızdan yayınlanmıştır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ